De voedingsmiddelenindustrie bestaat uit bedrijven die op industriële schaal grondstoffen verwerken tot voedingsmiddelen. Vele bedrijven houden zich bezig met de industriële productie van voedingsmiddelen. Deze productie vindt plaats in bedrijven, fabrieken, bedrijfsruimten waar hoge hygiënische eisen, HACCP normen, worden gesteld en schoonmaak gemak een vereiste is. Ook de aanrijbeveiliging speelt hierbij een grote rol. Hiervoor zijn er RVS stootplinten en RVS randen ontwikkeld.
HACCP voedselverwerking:
- Optimale hygiëne
- Eenvoudig te reinigen
- Gestructureerde oppervlakte waar vuil zich niet aan nestelt
- Bestand tegen chemicaliën en schoonmaakmiddelen
- Geen corrosie of roestvorming
- Absorbeert geen geuren
- Slag- en stootvast
- Water en vuilafstotend
- Brandveiligheid (mogelijk)
- Schimmelwerend
- Duurzaam en flexibel
- Eenvoudige montage
- Hygienische: HACCP – EU – BRC – FDA – USDA