Bij nieuwbouw kijkt men vaak naar de gebruikelijke oplossingen zoals; tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen. Meest voorkomende nadeel van tegelwanden is dat dit niet slagvast genoeg is, waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn lastig om te reinigen. Zo ontstaan er serieuze plaatsen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een lange periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er vaak slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen kunnen gaan roesten of er ontstaat corrosie. Corrosie vormt zich vaak door ontstane schade.

 Geen ruimte verlies met Wonderboard

Wonderboard heeft niet de nadelen van tegelwanden of sandwichpanelen. Wonderboard is, zonder ruimteverlies (omdat de panelen als voorzetwanden te gebruiken zijn) direct te verlijmen op vlakke ondergronden. Wonderboard panelen kunnen als voorzetwanden verlijmd worden op gips, gas- of cellenbeton, stalen isolatiepanelen, metselwerk, tegels en stucwerk.

Wonderboard is een glasvezelversterkte polyester plaat met een dikte van 1,5 of 2,3mm. De plaat heeft een unieke versmolten beschermlaag en is daardoor slagvast, 100% waterbestendig, eenvoudig te reinigen etc. De plaat laat zich gemakkelijk verlijmen op bovengenoemde ondergronden.

De brandklasse van het paneel is standaard Euroclass E volgens EN 13501-1. Afwijkende voorkeuren in de brandklasse zijn mogelijk.

 Wonderboard – Sandwichpaneel 15

Wanneer er een coating op de wand zit of als de wand in slechte staat is, dan adviseren wij 15 mm sandwichpanelen. Deze panelen kunnen direct tegen de wanden aangebracht worden en verbonden worden met de 2-delige verbindingen.

De brandklasse van het paneel is standaard Euroclass E volgens EN 13501-1 en de kern van het sandwichpaneel is standaard EPS 25. Afmetingen zoals hieronder omschreven. Afwijkende voorkeuren in de kern, brandklasse en afmetingen zijn mogelijk.

 Wonderboard – Sandwichpaneel 35

Het is ook mogelijk om met Wonderboard sandwichpanelen een voorzetwand te maken waardoor een ongelijke wand weer recht wordt. Of als er leidingen en obstakels weggewerkt moeten worden. De wand dient dan uitgevuld te worden met een houten of metalen constructie. Vervolgens de 35 mm sandwichpanelen aanbrengen die met de 2-delige verbindingsprofielen worden verbonden.

De brandklasse van het paneel is standaard Euroclass E volgens EN 13501-1 en de kern van het sandwichpaneel is standaard EPS 25. Afmetingen zoals hieronder omschreven. Afwijkende voorkeuren in de kern, brandklasse en afmetingen zijn mogelijk.

 Wonderboard – Scheidingswand

De sandwichpanelen kunnen ook toegepast worden als scheidingswanden met verschillende dikten en vullingen. Dit is volledig afhankelijk van het project.

Voor technische informatie over de verschillende wand –en scheidingspanelen, zie “download”. Hier kunt u de technische informatiebladen downloaden.

Het Wonderboard wandsysteem is dankzij de vele toepassingsmogelijkheden ook geschikt om wanden of scheidingswanden van bijvoorbeeld een cleanroom ofvoedselopslagruimte mee te bekleden.

tegelwanden