De hygienische  platen van Wonderboard zijn op verschillende manieren toepasbaar, Klik hieronder voor de desbetreffende montage instructies:

  1. Wandpanelen
  2. Scheidingswand

Algemene montage instructie Wonderboard:

downloads wonderboard  Montage instructie

Algemene informatie

HACCP
Dit staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het HACCP systeem is een methode om voedingsmiddelen te produceren die aan de hoogste eisen voldoen op het gebied van voedselveiligheid. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd.

ISO
De fabrieken die de Wonderboard platen produceren zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd. De ISO 9001:2008 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Het voldoet aan de USDA / FSIS eisen en is bij de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) aanvaard.

Toepassingen
Het Wonderboard productsysteem is een kant en klaar pakket voor de renovatie en nieuwbouw sector. Deze platen en sandwichpanelen worden toegepast in ruimten waar strenge hygiënische eisen (HACCP-normen) worden gesteld en schoonmaakgemak een vereiste is.

Garantie
De garantiebepaling is alleen van kracht wanneer de montage van het Wonderboard productsysteem geheel volgens deze instructiefolder is uitgevoerd. De garantiebepaling kunt u opvragen via onze verkoopafdeling. Het garantiecertificaat is voor u beschikbaar op de website of op te vragen via info@wonderboard.nl.

Eigenschappen
In de platen wordt een speciaal type polyester hars met hoge sterkte, gecombineerd met een glasvezelversterkte fiberglas om de platen een superieure kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een hars rijk oppervlak wat taai, sterk en makkelijk schoon te maken is.

Deze uniek versmolten beschermlaag zorgt ervoor dat de platen schimmel -en bacterie werend zijn, maar ook vuilafstotend en slagvast.

De platen zijn bestand tegen krassen en slijtage. Er is een chemicaliën bestand te downloaden waarop een nauwkeurige lijst met agressieve chemicaliën worden getoond waar de plaat tegen bestand is.

Verder absorbeert de plaat geen geuren en is tot in de kern kleurvast. Daar waar andere type panelen last hebben van corrosie is het Wonderboard totaal vrij van roestvorming. De platen zijn thermisch stabiel en hebben geen sterkteverlies bij temperaturen van -50°C tot +100°C. Bij langdurige toelaatbare temperaturen gelden temperaturen van -40°C tot +85°C