Wonderboard producten zijn marktleider als het gaat om wand- en plafondafwerking voor ruimtes waar hygiëne een (grote) rol speelt.  Steeds meer bedrijven zoals voedselverwerkingsbedrijven (bakkers, slagerijen of keukens) maar ook bedrijven die zich bezighouden met bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer of distributie van producten wordt Wonderboard veelvuldig toegepast. De eindgebruikers zijn stuk voor stuk te spreken over het product, dit komt mede door de volgende eigenschappen:

Slagvast
In ruimtes waar gewerkt wordt, bestaat de kans dat er producten of machines tegen de wanden aan stoten. Dit is geen enkel probleem voor de Wonderboard producten. De producten zijn slagvast waardoor ze goed tegen een stootje kunnen!

Thermisch stabiel
In bedrijfsruimtes wordt soms gewerkt in extreme tempraturen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld koel- en vriescellen voor lage tempraturen of ovens die hoge tempraturen genereren. Wonderboard is ideaal voor het gebruik bij deze tempraturen. De panelen zullen geen sterkte verliezen bij tempraturen van -50°C en +100°C. Zelfs vetspetters van boven de 100°C zijn geen probleem, de panelen verliezen pas sterkte wanneer het gehele paneel zich boven of onder deze tempraturen bevindt.

Onderhoudsarm
Wat is er nou makkelijker dan onderhoudsarme wanden en plafonds? Wonderboard vergt amper onderhoud, het is alleen zaak om de panelen schoon te houden zodat ze de uitstraling en eigenschappen kunnen behouden. Bij bijvoorbeeld een tegelwand moet je opnieuw voegen of bij stalen wanden kan er roest optreden waardoor je een renovatie niet kan uitsluiten.

Duurzaam en flexibel
Wonderboard is gemaakt van een speciaal type polyesterhars van hoge sterkte, gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas om de panelen de duurzaamheid en flexibiliteit te geven. De levensduur van de panelen is vele jaren. Doordat er geen massief materiaal wordt gebruikt zijn de wonderboard panelen buigzaam, waardoor je ook op gebogen ondergronden dit product kan toepassen.

Water- en vuilafstotend
Wonderboard panelen zijn zo gefabriceerd dat water en vuil geen partij zijn! De panelen hebben een reliëf in het gestructureerde oppervlak, waardoor ten eerste; water en vuil zal zich moeilijk kan nestelen en ten tweede; door dit reliëf zal water eraf rollen in plaats van glijden waardoor het vuildeeltjes met zich meeneemt. Dit heet het “zelfreinigende effect”.

Schimmel- en bacteriewerend
Het is zaak om de groei van micro-organisme (bacteriën en schimmels) te beperken of zelfs te voorkomen. De oplossing vind je in Wonderboard. Dankzij de functioneel gestructureerde oppervlak kunnen micro-organismes zich moeilijk nestelen. Toch is het zaak om de oppervlaktes regelmatig te reinigen en te ontdoen van micro-organisme, dit is ideaal door het gestructureerde oppervlakte waardoor je in bijna elke hoek inval het vuil kan bereiken en bestrijden.

Maximale hygiëne
De Wonderboard producten voldoen aan alle hoge kwaliteitseisen. Zo voldoen ze aan de HACCP-richtlijnen die bedrijven moeten opstellen voor mogelijke risico’s voor besmettingen en hebben een ISO certificatie voor kwaliteitsmanagementsysteem en het milieumanagementsysteem. Dit bewijst maar eens dat micro-organisme zoals bacteriën en schimmels geen kans hebben.

Geen ruimte verlies
De polyesterplaten van Wonderboard zijn 2,3mm dik waardoor er geen ruimte verlies ontstaat. Dankzij een directe verlijming kunnen de panelen op de bestaande wand worden bevestigd. Kies je voor wanden met isolerende waarde dan heb je wel te maken met ruimte verlies omdat deze panelen een grote dikte hebben ter behoeve van de isolatie.

Geen Surfaseal toplaag
De surfaseal laag ontstaat wanneer het paneel bedrukt wordt met het gestructureerde patroon. De Surfaseal laag is een restant van het productie proces dat zeer hard en onbuigzaam is. Wanneer de polyesterplaat gebogen wordt is de kans zeer groot dat er scheuren ontstaan in de Surfaseal toplaag. Dit resulteert weer in een plek voor micro-organisme zoals bacteriën en schimmels om zich hier te nestelen. Het productieproces van wonderboard panelen is aangepast en de Surfaseal toplaag wordt verwijderd na bedrukking van het gestructureerde patroon. Hierdoor zullen er geen scheuren ontstaan en is het materiaal flexibel voor bijvoorbeeld gebogen oppervlaktes.