Bedrijven die te maken hebben met voedselproductie, -opslag, -verwerking, -verpakking of werken in (groot)keukens moeten hun werk uit kunnen voeren in een hygiënische omgeving zonder enig besmettingsgevaar. Want waar met verse producten wordt gewerkt, ligt bacterievorming op de loer.

Wonderboard biedt de oplossing met FRP polyester panelen voor wand en plafond, wandsystemen, zelfdragende scheidingswanden of voorzetwanden van kwalitatief hoogstaande grondstoffen. Wonderboard beschikt over een gestructureerd oppervlak wat maakt dat schimmels en bacteriën er moeilijk aan hechten en  tijdens het schoonmaken het vuil van meerdere invalshoeken kan worden benaderd. Dit resulteert zich in een gemakkelijk schoonmaak dat kan worden gedaan met de meeste schoonmaak- en desinfectiemiddelen en zelfs met een hogedrukspuit.

Eenvoudig te reinigen

Door de unieke 2-componentenlijmverbinding, waarmee de Wonderboard panelen worden verbonden, ontstaat er een naadloze verbinding waar geen afwerkprofielen aan te pas komen. Een egaal oppervlak dat zorg draagt aan een solide gemakkelijk reinigbare wanden of plafonds. Het Wonderboard gamma absorbeert niet en is volledig ondoordringbaar, wat maakt dat Wonderboard de meest hygiënische verkrijgbare oplossing is voor de voedselindustrie en tevens marktleider in de hygiënische afbouw.

Geen ruimte verlies

Bij een productie-, opslag- of verwerkingsruimte met een geringe oppervlak is een renovatie van wanden en plafonds goed mogelijk. Doordat Wonderboard direct te verlijmen is op de bestaande vlakke ondergronden zoals tegelwanden, gipsplaten, beton, steen of stucwerk heeft het en een snelle montage maar ook een gering ruimte verlies. De direct verlijmbare FRP polyesterpanelen hebben een minimale dikte van 2,3mm en zijn zowel horizontaal als verticaal toepasbaar.

De perfecte oplossing in de voedselindustrie

Naast het feit dat Wonderboard de perfecte oplossing is voor wanden en plafonds in productieruimtes, zijn de panelen ook nog eens thermisch stabiel (geen sterkte verlies bij extreme temperaturen), slagvast, kleurvast, zullen geen emissie hebben van nare geuren, voldoen aan alle hoge eisen van de Voedsel en Warenautoriteit en HACCP-richtlijnen, water- en vuilafstotend, schimmel- en bacteriewerend. Kortom; de ideale oplossing voor wanden en plafonds in de voedselindustrie.

Zijn er nog vragen betreffende de Wonderboard producten? Wens je een gratis sample te ontvangen? Of opzoek naar de mogelijkheden? Bezoek de specifieke productpagina’s op deze website.

FRP polyesterplaten
Wandsysteem
Scheidingswand
Plafondsysteem
Kunststof plafondpaneel