Wonderboard is inmiddels een veelvuldig gebruikt product bij renovaties of nieuwbouw waar hygiënische wanden een vereiste zijn. Wonderboard is marktleider en trendsetter als het gaat om HACCP wanden en plafonds. Niet alleen het kwalitatief hoogstaande materiaal zorgt hiervoor, maar ook de monteurs en installateurs worden tegemoet gekomen door verschillende eenvoudige manieren van montage.

Montage

Het Wonderboard plaatmateriaal is op twee manieren te bevestigen als wandsysteem. Bij een renovatie kunnen de platen direct verlijmd worden op de bestaande wand. Bestaat de wand niet uit tegels, kunststof of metalen? Dan kunnen de platen op een regelwerk worden gemonteerd. Breng het regelwerk aan op de bestaande wand en bevestig de Wonderboard platen tegen dit regelwerk.

Directe verlijming

Bij montage zijn er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Beginnend bij de ruimte waar de renovatie plaatsvindt. Deze ruimte moet minstens 10 graden zijn. Droog de wanden, niet alleen voor het zicht, maar zorg dat het vocht daadwerkelijk uit de wanden is. Gebruik hiervoor een bouwdroger of zorg dat de verwarming op de hoogste stand staat voor enige tijd. Na het drogen is het zaak om de wand goed schoon te maken. Gebruik hiervoor een speciaal geproduceerde cleaner.

De wand is nu droog en schoon, hoog tijd om de Wonderboard platen te bevestigen. De bevestiging wordt gedaan door een hechtprimer als de bestaande wand niet poreus is. Deze primer zorgt ervoor dat de lijm die wordt gebruikt zal hechten aan beide oppervlaktes (bestaande wand en de Wonderboard platen). De daadwerkelijke verbinding wordt gedaan door het aanbrengen van lijm met behulp van een kitspuit.

Verbinding

Net zoals de montage kunnen de wonderboard platen op twee manieren worden verbonden. De verbinding kan worden gedaan met behulp van verbindingsprofielen of via een 2-componentenlijm verbinding.

Voor verbinding met profielen bestaan er binnenhoek-, buitenhoek-, eind-, en verbindingsprofielen voor een strakke afwerking. Voor een strakke en naadloze verbinding hebben wij de speciale 2-componentenlijm verbinding. Deze lijm wordt aangebracht tussen de platen waarbij deze tevens verspreid wordt over de platen voor zo’n 2mm aan beide platen. Dankzij de tape, dat aangebracht wordt op de platen, zal de lijm zich niet verder verspreiden.  Het eindresultaat zie je hiernaast.

Uitgebreide montage instructie

Dit is een korte omschrijving van de montage mogelijkheden van Wonderboard. Klik hier voor een stap voor stap montage instructie die alle bijkomende factoren zal bespreken en uitleggen. Naast de schriftelijke uitleg is er ook een video gemaakt betreft de montage van Wonderboard platen met directe verlijming. Bekijk hier de montage video

Gratis monster

Benieuwd naar de Wonderboard producten? Dan hebben wij hier de mogelijkheid om gratis monsters te bestellen om de Wonderboard producten zelf te beoordelen.