Wonderboard is marktleider als het gaat om wandbekleding waarbij hygiëne een (grote) rol speelt. Het product is al veelvuldig toegepast in uiteenlopende branches zoals bakkerijen, slagers & slachterijen, autowasstraten, chemische industrie, cleanrooms, (groot) keukens, visverwerkingsbedrijven en distributiecentrums waarbij de koel en vriescellen zijn voorzien van Wonderboard.

Naast het hygiënische aspect dat bijdraagt aan de HACCP richtlijnen en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen vanuit de Nationale Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft Wonderboard eigenschappen zoals thermisch stabiel, eenvoudige reiniging, eenvoudige plaatsing zonder enig ruimte verlies, flexibel, duurzaam, water- en vuilafstotend, slagvast, zelfreinigend effect en brandveilig.

Voor elke wens een andere afwerking

Elk project is anders en daarom zijn er verschillende manieren van monteren voor de Wonderboard wandsyteem of plafondsystemen. Er zijn bedrijven die door gebrek aan veel ruimte een dunne wandafwerking wensen is om de bedrijvigheid voort te zetten. Er zijn ook bedrijven die als uitgangspunt extra isolatie hebben in bijvoorbeeld koelcellen. Voor deze bedrijven is een wat dikkere wandafwerking geschikt met daarin een isolerende laag.

Directe verlijming op in dit geval een tegelwand

Dan is er de keuze hoe de Wonderboard panelen bevestigd worden tegen de muren van het pand. Wonderboard kan direct verlijmd worden voor gering ruimte verlies of de panelen worden verbonden op een regelwerk dat tussen de muren en Wonderboard panelen bevestigd wordt wat  bijdraagt aan een stevige en stabiele constructie voor bijvoorbeeld zware isolerende wandafwerkingen.

 

Wandafwerkingen van Wonderboard

FRP Polyesterplaat FRP Polyesterplaat

Met glasvezelversterkte platen met een dikte van 1,5 of 2,3mm. Geschikt voor directe verlijming om geen ruimte verlies te krijgen en verlenen zich als alternatief voor tegel-, gips-, beton-, stucwandafwerkingen.

 

Verbinding en afwerking

Naast de verschillende afwerkingsmogelijkheden is er nog de keuze hoe de verbinding wordt verzorgd tussen de Wonderboard panelen. Er kan gekozen worden voor afwerk- en verbindingsprofielen of voor een afwerking met een 2-componentenlijm verbinding.

afwerking met profielen

Afwerking met verbindingsprofielen

 

Verbindingsprofiel voor wandsysteem en scheidingswanden

De 2-componentenlijmverbinding is speciaal samengesteld om de Wonderboard panelen op de beste manier te verbinden. De verbindingslijm bestaat uit 2 losse componentenlijm die samengevoegd worden voor het beste eindresultaat. Tevens draagt de 2-componentenlijm zorg aan een naadloze en strakke verbinding waar geen vuil zich op kan hopen en eenvoudig te reinigen is.

 

2-componentenlijm verbinding

2-componentenlijm verbinding