Keurmerken zijn er voor onafhankelijke kwaliteitsgarantie van het proces of product te garanderen.  Het bedrijfsleven gebruikt deze keurmerken om te garanderen dat de risico’s, in bijvoorbeeld de voedselveiligheid, beperkt worden tot het minimum. Tegenwoordig heb je keurmerken die vanuit de overheid gevoerd worden of keurmerken die verzonnen worden door het bedrijfsleven. De waarheid en echtheid van deze keurmerken is hierdoor wat afgezwakt.

Inmiddels heeft de markt waar Wonderboard zich in begeeft, de voedselindustrie, tal van keurmerken. Omdat de criteria voor deze keurmerken vaak niet duidelijk zijn voor de consument, omdat er of overlap is of het totaal niet duidelijk is wat het keurmerk nou precies inhoudt. Hierdoor kan de consument door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder vind je de verschillende keurmerken die Wonderboard heeft.

HACCP

HACCP wandenHACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Bij het verwerken, verplaatsen, behandelen, verpakken, bereiden of produceren van voedingsmiddelen kunnen er dingen mis gaan die de veiligheid van het eten in gevaar brengt. Bedrijven die te maken hebben met voedsel zijn dan ook verplicht om een voedselveiligheidsplan op te stellen wat zich aan de Europese wetgeving houdt. De oorsprong van HACCP komt uit de ruimtevaart waar de NASA het systeem bedacht voor de veiligheid van het voedsel in de ruimte.

Lees hier meer over HACCP

DuBo

duurzaam bouwenHet Dubo keurmerk bewijst dat een product voor de bouw tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Bij deze producten vind er dus geen schadelijke emissie plaats en vertelt dat de gebruikte grondstoffen op een duurzame manier zijn gewonnen.

Lees hier meer over het Dubo Keurmerk

ISO
De fabrieken die de Wonderboard platen produceren zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd. De ISO 9001:2008 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Het voldoet aan de USDA / FSIS eisen en is bij de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) aanvaard.

FDA

FDA is een internationaal keurmerk dat is opgesteld door de Food en Drug Administration in Amerika. Het is onderdeel van het agentschap van de federale overheid in de Vereningde staten. Het keurmerk staat voor de kwaliteit van voedsel en medicijnen. Het FDA draagt zorg aan de regels van de Public en Health Service Act worden nageleefd.

USDA / CFIA

USDAUSDA / FSIS staat voor United States Department of Agriculture & Canadian Food Inspection Agancy. Dit is het ministerie van landbouw in de Verenigde Staten. Het doel van dit ministerie is om beleid te voeren op het gebied van voedsel. Dit ministerie werkt samen met het ministerie van gezondheidzorg en sociale zaken om de voedselveiligheid in kaart te brengen en er regels en beleid op te voeren.

A+ Emissie

Emissie, in deze context, betekent de afstoot van stoffen of geuren van wand- en plafondbekleding.  Een deel van deze emissie is zelf waar te nemen zoals de geur. Een ander deel is minder goed waar te nemen, maar kan wel gevolgen hebben voor de hygiëne van de producten of de gezondheid van de medewerkers.

Met alternatieve wand- en plafondbekleding zal je te maken krijgen met VOS (vluchtige organische stoffen). De Wonderboard panelen hebben een zeer lage emissie! Minimalistische  tot geen uitstoot van ongewenste geuren of stoffen. Hierdoor zullen de werknemers maar tevens de producten die in die ruimte worden geproduceerd, verwerkt of verpakt worden, niet in aanraking komen met ongenodigde stoffen of geuren. Dankzij deze eigenschap van Wonderboard hebben de producten het A+ markering van emissiearm interieurmateriaal.

Beter Leven

Het beter Leven keurmerk zit op vleeswaren. Dit keurmerk wil in het kort zeggen dat het dier een goed leven heeft gehad voordat hij in dat desbetreffende pakje is verpakt. Dit keurmerk heeft een aantal kwaliteitseisen die ons vertellen in welke omstandigheden de dieren hebben geleefd. Het gaat hier om het voedsel van de dieren, de leefomgeving en de leefomstandigheden.  Onder de leefomgeving tellen ook de wanden en plafonds die aan bepaalde eisen moeten voldoen. Wonderboard heeft dus niet het keurmerk Beter Leven (wat best logisch is omdat het geen vleeswaren is) maar draagt wel bij aan een betere leefomgeving voor mens en dier. Eenvoudig te reinigen, glad oppervlak en geen emissie dragen hieraan bij.

Wonderboard assortiment

FRP Polyesterplaten voor directe verlijming
Wandsysteem
Scheidingswanden
Plafondsysteem
Vloerafwerking