Wonderboard zijn wand- en plafondpanelen die zich speciaal verlenen voor hygiënische ruimtes. De wandpanelen voldoen aan alle HACCP-richtlijnen. Andere soorten wandpanelen, zoals stalen sandwichpanelen, kunnen een broedplek zijn voor bacteriën omdat de oppervlaktes niet geschikt zijn voor de desbetreffende toepassingen en daardoor moeilijk te reinigen zijn.

Wonderboard wand- en plafondpanelen zijn slagvast en makkelijk te reinigen door het zelfreinigende effect. Het zelfreinigend effect houdt in dat vuil zich moeilijk nestelt en dat bij het schoonmaken de waterdruppels van het oppervlak afrollen, waarbij er vuil wordt meegenomen.

Kenmerken Wonderboard wandsysteem:

– Bacterie- en schimmelwerend
– Duurzaam en flexibel
– Hygiënisch
– Slag- en stootvast
– Compleet systeem met afwerkprofielen
– Zelfreinigend
– Krasvast
– Direct verlijmbaar
– Ook verkrijgbaar als isolerende sandwichpanelen
– Vuilafstotend

haccp keurmerk  garantiebutton-10  DuBo  FDA  USDA

Waar zijn Wonderboard wandsysteem toepasbaar

Wonderboard wand- en plafondpanelen zijn in alle ruimtes toepasbaar, maar zijn speciaal geproduceerd voor hygiënische ruimtes. Door de hygienische eigenschappen kunnen de wand- en plafondpanelen in vele sectoren toegepast worden. Denk aan: ziekenhuizen, voedselverwerkingsbedrijven en de chemische industrie.

wandpanelen slagerij     reinigen wandpanelen

Naast de hygiënische ruimtes verlenen de wonderboard panelen zich ook uitstekend voor vochtige ruimtes. De panelen zijn vochtbestendig en zijn bestand tegen hoge drukspuit en diverse chemische middelen, zouten en zuren. Tevens zijn de panelen thermisch stabiel waardoor de panelen geen sterkte verliezen bij temperaturen tussen de -50 °C en +100 °C. Denk bij vochtige ruimtes aan: Sanitaire ruimtes, sportscholen, sauna’s, keukens, autowasstraten en koel- en vriescellen.

wandpanelen wasstraat     wandpanelen bakkerij

Bevestiging van Wonderboard wandsysteem

De wand- en plafondpanelen kunnen direct verlijmd worden op de volgende ondergronden: gips, beton, steen, tegels, stucwerk en constructie platen. Voor Poreuze ondergronden hebben wij een speciale primer om de hechting te versterken, Primer P05 (art.nr. 1054). Voor niet-poreuze ondergronden zoals metaal, zal een schakel moeten worden gevormd tussen de lijm en de ondergrond, gebruik hiervoor de Primer NP2 (art.nr.:1055).

Lees eerst zorgvuldig de montage instructies en bekijk onze blog “hoe bevestig ik een HACCP wand” voordat je begint met het bevestigen van de wonderboard wandpanelen.

Voor verdere vragen of opmerkingen kun je altijd contact op nemen met: 030 657 90 20 of mail naarverkoop@milin.nl

Montagevideo Youtube:

Montage video
Toepassingen Wonderboard

 

Speciaal geproduceerd voor:

Hygiëne:
– Bakkerijen
– Slachterijen
– Fastfood
– Garage
– Chemische industrie
– Visverwerkende bedrijven
– Voedsel verwerking
– Ziekenhuizen

Vochtige ruimtes:
– Sanitaire ruimtes
– Sauna’s
– Sportscholen
– Autowasstraten
– Keukens
– Koel- en vriescellen

We hebben ook een totaal overzicht van alle wandpanelen