In productie-, voedselverwerking- of andere ruimtes waar hygiëne een (grote) rol speelt wordt veelvuldig Wonderboard toegepast. Wonderboard is marktleider als het gaat om hygiënische wand- en plafondbekleding. Vele bedrijven maken gebruik van dit product en dit aantal groeit! De groei wordt mogelijk gemaakt doordat het eenvoudig te plaatsen (kan over de bestaande wand) en te reinigen is, geen ruimte verlies mogelijk en het een zeer lage emissie heeft van nare onhygiënische stoffen of geuren.

De reden voor gebruik Wonderboard

In uiteenlopende ruimtes waar er schoon gewerkt moet worden en er richtlijnen moeten worden opgesteld volgens HACCP, is het gebruik van Wonderboard ideaal. Voor zowel renovatie als nieuwbouw zijn de wand- en plafondpanelen geschikt.

Veelvuldig werden er stalen sandwichpanelen of tegels gebruikt voor het bekleden van deze ruimtes.  In het begin stadium zit er geen vuiltje aan de lucht, pas later blijkt dat het een broedplek wordt voor bacteriën. De voeg tussen de tegels laat los, is niet meer goed schoon te maken en ziet er, net zoals de stalen sandwichpanelen die gaan roesten, onhygiënisch uit. Wonderboard panelen hebben een zelfreinigend effect waardoor ze makkelijk schoon te maken en te houden zijn. De oppervlakte heeft een reliëf waardoor vuil zich moeilijk vast nestelt en het vuil kan hierdoor via meerdere hoek invallen schoongemaakt kan worden.

Zeer lage tot geen Emissie met Wonderboard

Naast het schoonhouden van de wanden en plafonds is de emissie een steeds belangrijker onderwerp. Emissie, in deze context, betekent de afstoot van stoffen of geuren van in dit geval wand- en plafondbekleding.  Een deel van deze emissie is zelf waar te nemen zoals de geur. Een ander deel is minder goed waar te nemen, maar kan wel gevolgen hebben voor de hygiëne van de producten of de gezondheid van de medewerkers.

Met alternatieve wand- en plafondbekleding zal je te maken krijgen met VOS (vluchtige organische stoffen). De Wonderboard panelen hebben een zeer lage emissie! Minimalistische  tot geen uitstoot van geur of stoffen. Hierdoor zullen de werknemers maar tevens de producten die in die ruimte worden geproduceerd, niet in aanraking komen met ongenodigde stoffen of geuren. Dankzij deze eigenschap van Wonderboard hebben de producten het A+ markering van emissiearm interieurmateriaal.

emissie wonderboard

Renovatie of nieuwbouw?

Ben je van plan een renovatie toe te passen of staat er in de planning een nieuwbouwproject? Aarzel niet en maak gebruik van Wonderboard de marktleider als het gaat om hygiënische oplossingen voor wand en plafond.