Ten gevolge van gaswinning zijn er in de provincie Groningen de afgelopen jaren al diverse aardbevingen geweest. Zo vond er op 5 november 2014 nog een aardebeving plaats met een kracht van 2,9 op de schaal van Richter. Dijken, woningen, bedrijfspanden en cultuur historisch erfgoed raakten beschadigd, zo niet zwaar beschadigd door de trillingen. De als gevolg hiervan ontstane scheuren in muren en plafonds moet vervolgens gerepareerd en afgewerkt worden. Met name in voedselverwerkingsruimten, zoals keukens, bakkerijen en slachterijen is dit erg kritisch omdat ontstane scheuren in stuc- en tegelwerk een broedplaats kunnen zijn voor schimmels, bacteriën en ongedierte.

Schimmel- en bacteriewerend

Wonderboard wand- en plafondbekleding is een snelle en duurzame oplossing voor het hygiënisch repareren van beschadigde  wanden en plafonds. In Wonderboard platen wordt een speciaal type polyesterhars gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas om de platen een superieure kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een hars rijk oppervlak dat taai, sterk en gemakkelijk schoon te maken is. De unieke versmolten beschermlaag zorgt ervoor dat de platen naast schimmel- en bacteriewerend ook vuilafstotend en slagvast zijn. De platen zijn bestand tegen krassen en slijtage. Wonderboard absorbeert geen geuren en is tot in de kern kleurvast. Daar waar andere type panelen last hebben van corrosie, is Wonderboard geheel vrij van roestvorming. de platen zijn thermisch stabiel en verliezen geen sterkte bij temperaturen van -50°C tot +100°C.

Snel en gemakkelijk te verwerken

directe verlijming

Scheuren worden met Wonderboard definitief onzichtbaar gemaakt. Het Wonderboard wand- en plafondsysteem kan direct, zonder ruimteverlies, over bestaand stuc- of tegelwerk geplaatst worden. Wonderboard panelen zijn slagvast, duurzaam, snel en gemakkelijk te verwerken en worden voornamelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische eisen gesteld worden. Wonderboard voldoet aan de HACCP norm.