Montage wandsysteem

wandsysteemApplicatiecondities Bij de montage wandsysteem moet de temperatuur in de ruimte minimaal 10°C zijn. Regelwerk Voor het monteren van de sandwichpanelen wordt een gewolmaniseerd houten regelwerk, een metal stud wand of een kunststof regelwerk toegepast. De afstand tussen de regels is 600 mm. Op de regel in het midden, achter het sandwichpaneel een lijm ril leggen voor een extra fixering van het sandwichpaneel.

 

 

 

 

 

 

Sandwichpaneel 15 mm / direct tegen de wand gemonteerd

sandwich 15 direct tegen wand gemonteerd

Sandwichpaneel 35 mm / tegen het regelwerk gemonteerd

 

sandwich 35 tegen regelwerk gemonteerd

De sandwichpanelen 35 mm aanbrengen tegen het regelwerk en afwerken met de 2-delige verbindingsprofielen (art. nr.: 1075+1080), welke dan met de transparante kit kunnen worden ingespoten, voor in die ruimten, waar de wanden zeer regelmatig met water worden gereinigd. Wanneer er een loslatende verflaag of coating op de bestaande muren aanwezig waardoor directe verlijming niet mogelijk is. Dan adviseren wij de sandwichpanelen 15mm, welke direct tegen de bestaande vlakke wanden kunnen worden gemonteerd.

Binnenhoek afwerking en wand-plafond verbinding binnenhoek afwerking en wand-plafond verbinding Voor de afwerking van een binnenhoek monteert u het bevestigingsprofiel (art. nr.: 1070) met lijm of Rvs schroeven. Daarna kunt u de ronde hoek (art.nr.: 1060) erop drukken voor de afwerking. Dit gebeurt ook bij de wand-plafondsysteem verbinding. Daarentegen kunt u in beide gevallen ook kiezen voor een vaste binnenhoek 50x50mm met afgeronde kanten. De vaste binnenhoek wordt verlijmd.

Buitenhoek afwerking | De buitenhoek kan afgewerkt worden met een 50x50mm kunststof hoekprofiel voorzien van afgeronde kanten. Zijn er zwaardere eisen dan is het Rvs 40x40mm hoekprofiel geschikt. In beide gevallen wordt de hoeken verlijmd.

 

Vloer-wand verbinding 2-delige plintafwerking: U monteert de bevestigingsplaat (art.nr.: 1037) met RVS schroeven op de wand. Daarna kunt u de plintafwerking (art.nr.: 1036) erop drukken. Er is ook een vaste plintuitvoering beschikbaar, een wit volschuim afwerkprofiel, die tegen de wand verlijmd kan worden. Wanneer er gekozen wordt voor een smeervloer, dan zorgen voor een vrije ruimte, zodat de vloer tegen de onderkant van de plaat opgesmeerd kan worden.