Wonderboard glasvezel versterkte haccp wanden hebben een standaard dikte van 15 of 35mm. Wanneer directe verlijming niet mogelijk is, kan ervoor worden gekozen om een sandwichpaneel rechtstreeks tegen een bestaande vlakke wand te monteren. Een andere oplossing is het monteren van de sandwichpanelen tegen een gewolmaniseerd houten regelwerk, een metalstud wand of een kunststof regelwerk. Wonderboard is de oplossing voor HACCP wanden.

De opbouw van de sandwichpanelen die Milin B.V. op voorraad heeft liggen, hebben aan de voorzijde een plaat van 2,3mm met een kern van EPS en aan de achterzijde eveneens 1,5mm dikke Wonderboard plaat. Hierdoor zijn de sandwichpanelen van een zeer hoge kwaliteit. De panelen hebben een breedte van 1200mm en een maximale hoogte van 3000mm. De platen worden op pallets aangeleverd. Op verzoek kunnen panelen met een langere lengte gefabriceerd worden. De sandwichpanelen worden standaard gekoppeld met een tweedelig verbindingsprofiel. Op aanvraag kunnen panelen worden voorzien van een sleuf. In deze sleuf wordt een losse veer geplaatst waarna deze aan de wand gekoppeld wordt. De openstaande voeg wordt daarna afgewerkt met een twee-componenten lijmverbinding. Het resultaat is een zeer strakke afwerking.

 Wonderboard voldoet aan de kwaliteitseisen:

 HACCP wanden

HACCP heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart. Binnen de ruimtevaart is het niet mogelijk om bedorven voedsel terug te sturen en te vervangen door andere producten. Het mislukken van een kostbare missie door voedselvergiftiging wordt gezien als een onacceptabel risico. Voor velen is het voldoen aan de regels voor voedselveiligheid en het toepassen van gevaren identificatie en risicoanalyse een extra belasting. Een gestructureerde aanpak om de voedselveiligheid te waarborgen door een managementsysteem als HACCP helpt bedrijven en organisaties hun betrokkenheid aan alle belanghebbenden aantoonbaar te maken zodat deze aan de steeds toenemende eisen voldoen. Het is van groot belang dat oude tegelwanden en stalen of aluminium sandwichpanelen worden vernieuwd. Wonderboard® is het ideale product om deze problemen aan te pakken.

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Points. Het HACCP systeem is een methode om voedingsmiddelen te produceren die aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoen. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer of distributie van levensmiddelen dienen alle aspecten van het voorbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, volgens de richtlijnen van de Europese Unie, zorgt ervoor dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van een product verhoogd.

 IKB

IKB Varken is een kwaliteit beheerssysteem in de Nederlandse varkens(vlees)sector. Het systeem garandeert de productie van veilig varkensvlees. IKB Varken omvat de totale productiekolom van varkenshouderijen, vleesverwerkingsbedrijven en vleesverkooppunten. Voor elke schakel zijn IKB-normen vastgesteld.

 ISO

Veel bedrijven werken volgen NEN-ISO 9001 (kwaliteitmanagementsysteem) en NEN-ISO 14001 (milieumanagementsysteem). ISO 9001 is de internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteit managementsystemen. Het milieumanagementsysteem volgens ISO 14001 is erop gericht om op een systematische manier milieu-aspecten te identificeren, te prioriteren en vervolgens te beheersen en te verbeteren. Met als eindresultaat dat de milieudoelstellingen van de organisatie worden gerealiseerd.

Sentho is officieel dealer van Wonderboard en gespecialiseerd in hygienische afbouwprojecten.