2 op de 5 sterrenrestaurants in Nederland scoren sinds 2012 onvoldoende tot slecht als het gaat om de hygiëne in de keukens. Dit onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit is aan het licht gebracht door journalisten van KRO-NCRV.  De sterrenrestaurants worden op hun vingers getikt omdat er in de keuken ongedierte rondstruint, het onzorgvuldig opslaan van producten en de onhygiënische wanden en plafonds.

Nederland telt 106 sterrenrestaurants waarvan er 79 zijn gekeurd door de Voedsel- en Warenautoriteit. Deze keuringen zijn onaangekondigd gebeurd en dit heeft geresulteerd dat er 31 sterrenrestaurants een officiële waarschuwing hebben gekregen. De waarschuwingen betreffen zoal; ongedierte, de houdbaarheidsdatum van de producten maar vooral hoe smerig de omgeving is waar het eten bereid wordt.

Kies voor hygiënische wanden en plafonds

Het is eigenlijk schrikbarend dat dit probleem zich voordoet bij de sterrenrestaurants. Je gaat er vanuit dat een sterrenrestaurant genoeg kennis heeft over hygiëne en weet wat de richtlijnen zijn.

Veel bestaande restaurants hebben nog oude tegelwanden of zelfs stalen wanden die erg verouderd zijn en een broednest zijn voor bacteriën en schimmels. Tegenwoordig zijn er veel betere alternatieven! Het gebruik van hygiënische wand- en plafondoplossingen van Wonderboard kan hierin helpen.

Wonderboard, dat is de oplossing!

Wonderboard is een thermisch stabiel product, dat wil zeggen dat het ideaal is voor het gebruik in ruimtes waar er extreme temperaturen zich voordoen (zoals keukens). Naast het bestand zijn tegen extreme temperaturen, zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken, eenvoudig over de bestaande tegelwand te plaatsen, slagvast, voldoen ze aan de HACCP-richtlijnen, schimmel- en bacterie werend en zijn water- en vuilafstotend.

In veel keukens is wonderboard al toegepast en door het gemakkelijk schoon te maken, ook nog tijdbesparend. Hier is de eindgebruiker weer bij gebaat.

Lees hier alle kenmerken van Wonderboard

Hoeveel tijd kost het renoveren van een keuken?

Dit verschilt natuurlijk per oppervlakte van de keuken. Maar door Wonderboard directe te verlijmen is dit veel sneller dan gewoon tegelen. Dit betekend dat operationele processen niet stil hoeven te staan.

Wonderboard in een 2 sterrenrestaurant

Onlangs is een 2 sterrenrestaurant gerenoveerd met Wonderboard wandbekleding met RVS stootplinten. De bestaande tegelwanden waren nodig aan vervanging toe, de verbindingen met kit bladderde af waardoor er scheuren ontstonden waar vuil en bacteriën zich makkelijk in konden nestelen. Dankzij Wonderboard kan dit restaurant weer jaren vooruit en prachtige gerechten serveren aan haar klanten.

onhygiënische keukens

Een renovatie of een nieuwe keuken in het verschiet?

Interesse in het product? Neem gerust contact op met onze medewerkers die je er alles over kunnen vertellen! Benieuwd naar de toepassingsgebieden of afgeronde projecten? Neem een kijkje op www.wonderboard.nl.

Contactgegevens:
mail: info@wonderboard.nl
tel: 030 657 9020